Sursa de finantare - Bugetul de stat

Codul proiectului - PN-II-PT-PCCA-2013-4-1239

Nr de contract 152/01.07.2014

Titlul proiectului: Obţinerea mielului de carne românesc – OVICARO

Etapa I – buget alocat 145.978 lei

Selecţia raselor de oi autohtone (femele) şi a masculilor din rasa Blanc de Massif Central, screening-ul epidemiologic şi managementul reproducţiei raselor ce urmează a fi incrucişate

 

Rezultate asteptate:

 

Activitatea 1.1. Kick – off meeting (reuniune de lansare a activitatilor). Prezentarea preocuparilor si a realizarilor partenerilor in domeniu.

Rezultate obtinute:  S-a realizat intrunirea consortiului privind demersurile ce trebuie intreprinse in vederea realizarii pachetelor de lucru

Activitatea 1.2. Analiza multicriterială a caracterelor de rasă la rasele autohtone şi selecţia unui material omogen

Rezultate obtinute: S-au selectionat oi care se incadreaza in standardul de rasa, privind masuratorile de masa si conformatie, cu varsta cuprinsa intre 2 si 3 ani

Activitatea 1.3. Selectia berbecilor din rasa Blanc du Massif Central pe baza certificatelor de origine şi pe baza valorii de ameliorare, importul şi carantinizarea acestora.

Rezultate obtinute: Importul berbecilor si carantinizarea acestora. Evaluarea starii de sanatate la iesirea din carantina.

Activitatea 1.4. Formarea loturilor de reproducţie, sincronizarea căldurilor prin medicaţie specifică şi elaborarea metodologiei de dirijare a montelor / inseminărilor.

Rezultate obtinute:  S-a efectuat lotizarea efectivelor de reproductie, blocarea ciclului de calduri (sincronizarea ciclului de calduri) pentru a obtine o descendenta de aceiasi varsta urmata de monta dirijata.